Preot Mihail Blându

Preoți slujitori Decembrie 23, 2011

Născut la 26 Noiembrie 1966, trăitor în București până în 1993 când a venit în Piatra Neamț, fermecat de viața duhovnicească a acestor meleaguri. Din 2000 păstor al sufletelor în Parohia Stânca, Pipirig, protopopiatul Tg. Neamț.

Absolvent al Facultății de Litere a Universității București în 1993 și al Facul­tății de Teologie Ortodoxă a aceleiași Universități în 1999, an în care a fost și hirotonisit preot prin harul și purtarea de grijă a lui Dumnezeu.

Experiență anterioară preoției: profesor de limba și literatura română și de limba engleză; translator și traducător de limba engleză în domeniile artei, culturii, medicinei și politicii; lector la Școala superioară de secretariat Piatra Neamț; lector la Școala teologico-sanitară ”Sf. Teodora de la Sihla” Piatra Neamț; director cu probleme de studii la Școala de Arte Piatra Neamț; redactor și realizator de emisiuni spirituale ortodoxe de televiziune; inițiator și realiza­tor al cursurilor de ghizi în domeniul culturii și de arta icoanei la Școala de Ar­te Piatra Neamț; inițiator și realizator al Programului de caritate ”Hristos în mijlocul nostru” de pe lângă Protopopiatul Piatra Neamț.