Parohia Stânca, Pipirig s-a născut administrativ prin decizie mitropolitană în 22 septembrie 1999 dar sufletește originile ei sunt mai vechi. În anii de după Revoluția din 1989 renașterea spirituală a României s-a manifestat și în Pipirig, unde credincioșii unei jumătăți a satului Stânca, aparținători de Parohia ”Sf. Nicolae” (Pipirig II) au apelat la Părintele Mihai Bistriceanu, parohul lor dar și fiu al satului, pentru a se construi o biserică pe terenul desemnat din vechime pentru acest lucru
Părintele Bistriceanu a preluat această dorință a credincioșilor și a început demersurile necesare. Cu ostenelile sale și jertfa enoriașilor au început lucrările în 1994 prin punerea pietrei de temelie de către Prea Sfințitul Părinte Episcop Calinic în data de 17 octombrie. În aceeași zi dar a anului 1999 Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel (la vremea aceea Mitropolit al Moldovei și Bucovinei) a sfințit sfântul locaș cu hramurile ”Acoperământul Maicii Domnului” și ”Sf. Mare Mucenic Gheorghe”. La slujba de sfințire, vrednicul Paroh și fiu al satului, Părintele Mihai Bistriceanu, a predat simbolic roadele strădaniei sale și ale jertfelniciei credincioșilor, înmânând Arhiereului cheile bisericii pentru a fi date viitorului paroh. Acesta a fost rânduit de Dumnezeu la începutul anului 2000 în persoana Părintelui Mihail Blându, actualul paroh.
Biserica din lemn, mică pe dinafară dar încăpătoare pe dinăuntru, veghează asupra micuței parohii de pe dealul de deasupra școlii, înconjurată de peisajul mirific al Munților Neamțului. Sfântului locaș i s-au adăugat între timp o casă parohială și o clopotniță (încă în lucru). Pictura bisericii și a catapetesmei (finalizată în anul 2009 de către pictorul Constantin Bârleanu) bucură ochiul privitorului prin coloristica excepțională dar și inima cunoscătorului printr-un program iconografic cu sugestii isihaste, foarte potrivit acestor meleaguri înțesate de mănăstiri și schituri.